Boka

Kul, du har hittat rätt! Här nedan finna några olika alternativ. Välj det som passar er bäst. 

Vår huvudanläggning ligger i Säfsen, Dalarna. Här finna massor av aktiviter och roligheter. Vi har även ett Snowcamp PopUp. Just nu letar vi efter ny lokal till den anläggningen. Vår förhoppning är att kunna öppna upp snart igen! Håll tummarna…

Hoppas vi ses på Snowcamp! 

 

Camp

Snowcamp arrangerar flera olika camps under året. Bla. sommarcamp, höstlovscamp, vintercamps. Mer om dessa kan ni läsa om här nedan. Vår stora anläggning finns i Säfsen (Dalarna). 

Säfsen

Summer camp (endast Snowcamp Säfsen)

Under sommarens alla lovveckor arrangerar vi camp för ungdomar. Veckan är fylld med roliga upptåg och aktiviteter. I avgiften ingår alla aktiviteter, boende, instruktörer, mat och en massa skoj! Campet startar kl 18:00 och avslutas 5 dagar senare kl 12:00 (sön-fre, v.25 lör-tors)
Tid: 18:00-12:00
För vem: Actionintresserade ungdomar födda 2006 eller tidigare
När på året: Alla sommarlovsveckor 2016
Pris: 3 990:-
Boka: Se nedan

Höstlovscamp (endast Snowcamp Säfsen)

Under vecka 44 har vi höstlovscamp för ungdomar födda från 2007 eller tidigare. Vi kör två camp. Lördag till onsdag och onsdag till söndag. Dagarna är fyllda med roliga upptåg och aktiviteter. I avgiften ingår alla aktiviteter, boende, instruktörer, mat och en massa skoj!
Tid: 12:00-12:00 & 16:00-16:00
För vem: För actionintresserade ungdomar födda 2007 eller tidigare
När på året: Vecka 44 (lör-ons & ons-sön)
Pris: 2 990:-
Boka: se nedan

Sportlovscamp (endast Snowcamp Säfsen)

Under sportloven arrangerar Snowcamp vintercamp. Samma sköna upplägg som sommarcampen, men vi adderar skidåkning i Säfsen park på dagtid. av  för ungdomar födda från 2007 eller tidigare. Dagarna är fyllda med roliga upptåg och aktiviteter. I avgiften ingår alla aktiviteter, Skipass, boende, instruktörer, mat och en massa skoj!
Tid: 18:00-12:00 (söndag till fredag)
För vem: För actionintresserade ungdomar födda 2007 eller tidigare
När på året: vecka 7, 8 och 9
Pris: 3 990:-
Boka: se nedan

 

Det här gör vi på Snowcamp i Säfsen

Snowcamp har 4 hektar mark och 600 m2 inomhus att leka på. Här är fokus på actionsport. Deltagare på Snowcamp är allt från nybörjaren som precis gör sina första studsar på mattan till medlemmar ur landslag som tränar in nya trick för att vinna stora tävlingar. Under vintern håller vi till i vår hall, i parken/skidbacken och på vår railarena. Under sommarens alla sommarlovsveckor har vi camp. Då använder vi oss även av vårt vattenhopp, slip'n slide, slacklines, utomhus studsmattor, äventyrsö m.m… Här nedan förljer beskrivning på några av våra mest populära aktiviteter.

Studsmattor

7 professionella studsmattor har vi inomhus i vår hall. 6 st 7×14 fot. Samma mått som de man hoppar VM och OS på. Dom är levererade från USA av samma företag som levererar utrustning till bla. Woodward och Snogression (Två ledande camp i USA). 

Superquad

Matta nr 7. WOW!! Den här är häftig! Vi var först utanför USA med att ha en Super Quad. Den mäter 14×14 fot och ger en mjuk och skön studs. Och HÖJD… 

Fik/Café

Här finns möjlighet att fylla på med energi. Lättare rätter, godis, dricka och lite fina Snowcamp prylar finns att köpa. Bla t-shirts, hoodies och stickers.

Foam-pit/skumgummigrop

I hallen har vi två foam-pits. Den stora mäter 12×6 meter och är två meter djup. Sammantaget finns här 20 000!! blåa mjuka kuddar att landa i. 4 st 7×14 studsmattor har direkt access ner i foam-pitsen. Perfekt för att träna in nya trick.

 

Utomhusaktiviteter

Studsmattor

Vi har två stycken studsmattor av professionell kvalitet nedgrävda för säker och kul användning. Runt studsmattorna har vi extra tjocka skydd.

Railarena

50 meter lång, 10 meter bred och 4 features borde göra detta till en av Europas bästa sommar set-up för att raila. Vi har två olika linjer. En lite lättare med två boxar och en linje med en fat pipe och ett dubbelrörs rail. Alla features är 6 meter långa, precis som standarden ute i backen. Tack David Ny och Scandinavian Shaper

Vattenhopp

Vårt vattenhopp är 13 meter högt, 8 meter brett och två kickar. Inspiration och mått är hämtade från Steamboat, USA

Slip´n slide

Galet kul! Som att åka water-slide men avsluta med ett hopp…

Slacklines

Vi har byggt en park för att träna balans. Där har vi monterat upp slacklines med varierad höjd och längd. Dvs olika svårighetsgrader. Dom mäter 3, 5, 7 och 23!! meter. Btw, den som är 23 meter går över poolen. Gör du fel blir du blöt!

Låghöjdsbana

Precis som en höghöjdsbana men monterad en meter ovanför marken. Här tränas balans och koordination genom lek och tävling

För föräldrar - Snowcamp Säfsen

Grattis! Du är på väg att låta ditt barn få en fantastisk upplevelse! Vi på Snowcamp har ett härligt jobb som får möjligheten att se lyckan när barn och ungdomar, erfarna och nybörjare, tjejer och killar får utöva sin favoritsport på ett stort, professionellt och säkert ställe. Här utvecklas man, har sjukt kul och hittar nya vänner!

Snowcamps honnörsord är gemenskap, glädje, utveckling och säkerhet. På de fyra orden bygger vi hela vår verksamhet och det genomsyrar allt vi gör. Här råder totalförbud mot alkohol, tobak och andra former av droger. Skulle detta mot förmodan ändå brukas ringer vi anhöriga direkt och deltagaren skickas hem på egen bekostnad omedelbums.

Bra att ha med sig till Snowcamp

Här hittar ni ett välkomstbrev och packlista med tips på bra saker att ta med sig till campet. Länk

Program för dagarna

Mycket kul ska hinnas med under campet och ingen dag är den andra lik. Men här nedan följer ett försök till en grovplanering av en campdag:
Frukost 09:00-10:00
Aktivitetspass i hallen 10:00-13:00
Lunch 13:00-14:00
Aktivitetspass i hallen/railarenan 14:00-18:00
Middag 18:00-19:00
Aktiviteter fram till kl 22:00

Försäkring

Alla som har genomgått introduktion/säkerhetsgenomgång av vår personal och betalt in camp/drop-in avgift för tillfället är försäkrade via Dalarnas Försäkringsbolag

Videoblogg

Efter varje veckocamp görs det en videoblogg. Den kommer att läggas ut på måndagen efter campet och vill du se filmen klickar du här.

Fler funderingar? Kolla in vår FAQ eller maila till: info@snowcamp.se

Boende i Säfsen

Alla deltagare på våra camp bor i sovsalar på vår herrgård. I huset har vi drygt 75 sängar. Det är ett enkelt boende i våningssängar. Täcke och kuddar finns, ta med sängkläder. Boendefördelning sker på plats på Snowcamp och vi gör allt vi kan för att säkerställa att de som vill bo tillsammans ska ha möjlighet att göra det. Även ledare/instruktörer och gästcoacher bor i herrgården.

 

För föräldrar, släkt och vänner rekommenderar vi:

Att ni ringer till Säfsens reception på 0591-77 50 00 och uppger att ni är föräldrar till Snowcamp deltagare. Då har ni 20 % rabatt på boende (gäller ej sportlovsveckor). Det finns också möjlighet för föräldrar, syskon och vänner att boka massage med 10 % rabatt. Använd samma nummer och berätta att ni är sällskap till Snowcamp deltagare.

Timmerstuga Säfsbyn (4+2 bäddar)

Timmerstuga i Säfsens stugby. Stugorna är renoverade och inrymmer ett master bedroom med dubbelsäng, ett sovrum med våningssäng och ett allrum med bäddsoffa.
Bokas via www.safsen.se

Dalenhusen (10+2 bäddar)

Stora stugor i två etage, smakfullt inredda och generöst tilltagna för den stora familjen eller kompisfamiljen.
Bokas via www.safsen.se

FAQ Säfsen

—  Vem får komma på camp till Snowcamp?
– Alla tjejer och killar som är födda 2007 eller tidigare

— Vilka får komma på Hopp-pass på Snowcamp
– Alla mellan 3-103 år 😉
 
— Måste man vara skidåkare för att vara hos er?
– Nope, absolut inte!
 
— Hur duktig måste man vara?
– Inte alls, faktiskt. Vi har deltagare som aldrig tidigare har hoppat, studsat eller “railat”, och dem som tillhör Sverige-eliten. Alla är välkomna!
 
— Vad ingår i ett camp i Säfsen?
– Det ingår alltid boende, mat, instruktörer, ledare och samtliga aktiviteter. Det som inte ingår är om man vill köpa något i vår kiosk. Te.x dricka, godis eller några promotion prylar (t-shirt, hoodie, stickers, keps m.m..)
 
— Går det att byta vecka/hopp-pass?
– Så länge det finns platser lediga på det ni önskar byta till är det ok. Skicka ett mail till info@snowcamp.se. Uppge namn och när ni är inbokade och vilken ni önskar byta till. När bytet är gjort får ni en ny bokningsbekräftelse som ersätter den tidigare
 
— Går det att boka buss till Snowcamp i Säfsen?
– Yes, boka via www.sj.se. Slutstation Fredriksbergs Herrgård. Camptiderna är satta för att passa de avgångar som finns. Det är några byten från te.x Stockholm men det är lätta byten på mindre stationer. Vi kommer och möter upp på busshållplatsen i Frediksberg. Hållplatsen ligger ca 200 meter från Snowcamp
 
— Hur många ledare är det på ett camp?
– På varje 10 deltagare är det minst 1 ledare/instruktör + att det alltid finns en ansvarig på plats. Räkneexempel: om det är 50 deltagare kommer det att vara 5 ledare/instruktörer och en ansvarig. Utöver ledare/instruktörer har vi alltid gästcocher som är hos oss och hjälper till, tränar och inspirerar våra deltagare
 
— Var och hur bor deltagarna som är på ett camp?
– Alla deltagarna kommer att bo på Snowcamps aktivitetsområde i en stor, gemensam byggnad. Standarden är enkel men funktionell och alla bor i sovsalar. Det finns ledare som bor i samma hus. Täcke och kuddar finns
 
— Försäkring?
– Alla som är deltagare på ett camp/hopp-pass är försäkrade via Dalarnas Försäkringsbolag när man har betalat avgiften och genomfört säkerhetsgenomgången
 
— Går det att boka boende för föräldrar och syskon för att stanna kvar under campet?
-Absolut, detta bokas via www.safsen.se eller deras växel: 0591-775000
 
— Vad kan vi som inte är på camp göra i Säfsen?
– Det finns mycket att göra! Bada, spela minigolf, paddla, mountainbike och downhill, vandra, gå på spa osv. För mer info se www.safsen.se
 
— Vad händer om man blir sjuk eller skadar sig innan campet?
– Om avbokning sker 30 dagar innan planerad aktivitet 100 % tillbaka. Mindre än 30 dagar inga pengar tillbaka. Mot uppvisande av läkarintyg betalas hela campavgiften tillbaka alternativt komma på ett camp senare
 
— Vad händer om man blir sjuk eller skadar sig under campet?
– Det är jättetråkigt när det händer. Men ibland är olyckan framme. Deltagaren erbjudas plats på ett framtida camp med motsvarande antal dagar som hon/han inte är kvar på Snowcamp. Vi betalar inte tillbaka några pengar
 
— Har ni fler funderingar?
– Hör av er till info@snowcamp.se eller slå en pling till Aron på 073-063 00 41

Hopp-pass

Det finns möjlighet att boka Hopp-pass i Säfsen åretrunt. Ett två timmars pass "Hopp-pass" börjar med en kort introduktion för att därefter släppa energin fri på våra professionella studsmattor. Vi har utbildade och duktiga instruktörer på plats under hela passet. 

Säfsen

Hopp-pass

Snowcamp erbjuder 2 timmar hopp-pass. Kom och testa våra fantastiska studsmattor och mjuka foam-pits (skumgummigropar). Det kommer bli två intensiva och roliga timmar där vi startar med en kort introduktion-/inspirationskurs för att sedan släppa energin fri… Öppet för alla åldrar och färdighetsnivåer. Många av passen kommer att bli fullbokade och vi rekommenderar att ni bokar för att säkra er plats. Vi kan även ta mot privata grupper som önskar boka. Minst 10 personer och maila: info@snowcamp.se
För vem: Åldergräns 3-103 år…
Pris: 100:-/200:- (under/över 8 år). Familjeerbjudande 500:- (Max 3 barn och 2 vuxna)
Var: Karta
Tips: Boka din plats för att vara säker. Så tråkigt om ni kommer till oss och det är fullt…

Slip'n slide

Nu börja det bli kallt i vattnet… Vi återkommer med denna produkt i vår igen!

Testa vår Slip´n slide. 14 fallhöjdsmeter waterslide som avslutas med ett hopp, garanterat kul! Ett pass är 2 timmar och det ingår utrustning (Våtdräkt, flytväst och hjälm). Passar alla som är lite modiga. Åldesrekordet hålls av två 61 åriga damer. Samma kostnad som ett Hopp-pass. Detta körs endast under sommaren

Under 8 år 100 kr
Över 8 år 200 kr
Familjeerbjudande 500 kr (max 2 vuxna och 3 barn, dock behvöver man var född 2006 eller tidigare)

Säfsen

Slip'n slide


Var: Karta
Tips: Boka din plats för att vara säker. Så tråkigt om ni kommer till oss och det är fullt…

Gruppträning

Gruppträning

 

I höst kommer vi köra gruppträning på Snowcamp, tänk typ Dans eller Fotbollsträning fast på Snowcamp i Säfsen!

Japp du läste helt rätt! Träning som vilken sport som helst fast utan tråkiga regler, konstiga kläder och andras målsättningar.

 

Våra instruktörer hjälper dig utvecklas på våra tävlingstrampoliner. Passar alla, nybörjare som proffs. Alla födda 2008 eller tidigare är varmt välkomna.

 

Vi kommer köra torsdagskvällar från v.38 tom. v.42 

Börja redan nu fundera över vad du vill lära dig!

18:00-20:00

 

Vi bjuder alla väntande föräldrar/anhöriga på Kaffe! 

Tagga mamma och pappa i kommentarsfältet så de kan organisera samåkningen J

 

För inspiration kolla våra sociala medier, videobloggar m.m…

Vi heter snowcampse på samtliga. 

 

Förs till kvarn, begränsat antal.

 

Bokas på: http://www.snowcamp.se/boka/#701

Säfsen

Gruppträning


Var: Karta
Tips: Boka din plats för att vara säker. Så tråkigt om ni kommer till oss och det är fullt…